miercuri, 1 decembrie 2010

De la Razboi la Pace si de la Televiziune la Sida




Buna seara Bucuresti, Buna seara Romania. Cam asa incepea 1 Decembrie acum 15 ani pe o fregventa putin cunoscuta si inteleasa de publicul inca comunist, inca incuiat la minte(si nu numai), si asa incepea o noua etapa pentru Poporul Roman. Daca cu 77 de ani inainte de acel moment romanii spuneau, Suntem independenti, suntem Romania Mare (haha, not for LONG) iar acum dupa 15 ani spunem Suntem un Popor Democratic, liber si fericit, eh iata ca inca un vis se naste doar pentru a fi naruit.


La multi ani Romania, dar nu Romania cotidiana, ci Romania faurita in cartile de istorie, in care romanii sunt oameni drepti, iscusiti, muncitori si destepti, oameni incapabili de a face rau, de a fi lacomi sau hoti. O Romanie de basm, care acum, mie care sunt un simplu om care inghet de frig in casa pentru a mai salva niste banuti, sau mananc din brisca de 4 ani ca sa pot termina niste nenorocite de studii care oricum imi sunt (dupa cum bine pot observa de ceva luni incoace) inutile intr-un sistem prabusit, imi sunt total staine, nevazute si DA. totul este doar un Basm frumos, pentru ca nu-i asa? Asemanarea dintre istorie si sutien este aceea ca amandoua deformeaza adevarul. dar in cazul nostru(si sunt sigur ca nu doar in cazul nostru, insa pe mine acesta ma priveste direct) sunt sigur ca istoria nu a deformat, ci a scris imaginea si trecutul tarii noastre dragi cam cum s-a scris si Biblia, dupa ureche.






Desteapta-te Romane


Buna seara Bucuresti, Buna seara Romania. In 95 aveam abea 8 ani, dar tin minte FOARTE bine acel moment, eram la tv si sunt sigur ca varsta mai inaintata a parintilor mei(comparativ cu a mea) nu i-a ajutat sa inteleaga ce se intampla defapt, si ce insemana o ALT FEL de televiziune decat eternul si fascinantul TVR. Cel putin nu mai mult decat pe mine, un biet copil de 8 ani care nu stiam nici sa schimb canalul de pe tvr 1 ..pe tvr 2 (iar acum, varul meu la 8 ani castiga campionatul in Spania....la FIFA 2007). Si daca tot e 1 Decembrie, de ce sa nu salutam calduros si ziua internationala Anti-SIDA. O sa ma plimb maine prin cluj in punctele care cred eu ca sunt cele mai "targetate" ca sa colectez toata gama de prevervative pe cale de expirare pe care falsele ONG-uri din Romania le vor disptribui pentru a combata SIDA. DA!!! Aia chiar va ajuta. Tin minte foarte bine, am un verisor in clasa a 6-a si o verisoara in clasa a 9-a, dar pe cuvantul meu daca VREODATA i-am auzit sa spuna despre venirea vre-unui ONG intr-o institutie sa invete copii de mici, ce inseamna sexualitate, boli cu transmitere sexuala, ce e SIDA si ce e HIV, cum sa te feresti, cum se transmite, etc. NU. Acelea necesita bani investiti, oameni de platit, aparatura de carat, masini sa le care, motorina, idee, perspectiva, infrastructura. Si na, apoi ma trezesc, sunt in ROmania. Tara plina de lapte si miere, cu oameni muncitori, destepti, drepti si cu aura deasupra capului.  Dar no, macar o sa am niste prezervative. Poate voi reusi sa fac steagul din culorile lor.






Si poate dupa ce ma pun acum sa dorm vreo 6-7 ore din ziua nationala a Romaniei, ziua privata a Pro TV-ului si ziua Internationala Anti-SIDA, ma voi trezi intr-o carte de istorie, intre filele de glorie ale poporului roman, si voi trai acea poveste frumoasa, plina de culoare si lumina.

Si da stiu, voi fi limitat in 2D, intr-o carte ingusta pe o fila obscura, cumva incarcerat intr-o lume limitata si scurta...dar si asa, tot ma voi simti mai liber decat ma simt de atatia ani incoace.


Iar apoi pe seara, voi sarbatori cu fast si grandoare, cu desfrau si nebunie Ziua Romaniei pentru ca poate fi ultima... Desi nu-i asa?..... ultima a fost demult:)

Somn usor (in continuare) Bucuresti, Somn usor (in vecie) Romania!!!





Niciun comentariu: